Historie

VDL bedrijven werken al sedert hun oprichting in toeleveringen voor militaire eindgebruikers. De groei en ontwikkeling van onze groep van bedrijven is aanleiding geweest om begin 2000 een centraal cluster te formeren. Dit cluster heeft als doel al de bedrijven van de VDL Groep te vertegenwoordigen in de militaire markt. Vanuit onze klassieke rol als toeleverancier zijn we begonnen met het toeleveren van (pantser)stalen delen en subassemblies welke bij VDL onder specifieke normering werden samen gelast, versneden of gezet.

Deze rol brengt VDL Defence Technologies op de nominatie van key supplier bij diverse gerenommeerde OEM's in militaire en veiligheidsindustrie.
In de dynamische omgeving en met de opgedane ervaring heeft VDL Defence Technologies de visie om van klassieke ‘Tier-2’ naar het ‘Tier-1’ supplier te ontwikkelen als system integrator. Hiervoor ontstaat naast expertise op productie (technieken) een impuls op conceptueel design, validatie en aftersales (ILS).

VDL Defence Technologies is een separate business unit en opereert vanuit VDL Bus Chassis BV.

Met een aantal mooie projecten voor de Nederlandse Defensie (Brandweer ASK/ISK, EODD en BSB Kmar) werd medio 2014 de transformatie compleet waar het eerste middelgrote project gescoord werd voor het Korps Mariniers te Curaçao waarbij we 33 logistieke trucks mochten leveren. Eind 2018 kwam hier het project 12KN Air Assault bij waarbij we circa 515 legervoertuigen gaan produceren samen met Mercedes voor de Nederlandse defensie.

De toekomst ligt in het verbreden van het portfolio in binnen- en buitenland en het toepassen van kennis, producten en technieken vanuit de civiele wereld.