VDL Defence Technologies levert voertuigen voor de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD)
Één van de voertuigen geleverd aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD).

VDL Defence Technologies levert voertuigen voor de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD)

19 mei 2020

Het ministerie van Defensie heeft voor de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) een opdracht gegund aan Volvo Trucks Nederland. VDL Defence Technolgies heeft hier samen met Gemco Mobile Safety aan meegewerkt door een serie van 2 trucks en 3 speciaal ingerichte containers te leveren die ingezet kunnen worden bij het ruimen van explosieven waarbij chemische, biologische of nucleaire besmettingen verwacht of gecontstateerd zijn. Deze voertuigen en containers vormen een gezamenlijke inzet waarbij 24/7 beschikbaarheid vereist is en intensief samengewerkt wordt met hulpverleners zoals veiligheidsregio’s, GGD’s, politie en brandweer.

 

VDL Defence Technologies heeft de ontikkeling en productie van de opbouw van een 2 trucks verzorgd samen met VDL Containersystemen (levering van haakarm) en VDL Bus Venlo (levering van de cabine ombouw en inrichting) alles is opgebouwd in de speciale werkplaats van VDL Bus Chassis.

Gemco Mobile Systems heeft de 3 speciale containers ontwikkeld en gebouwd. Volvo leverde de trucks en de speciale inschakelbare voorwielaandrijving zodat de truck ook in een onverhard terrein ingezet kan worden.

Samen met Gemco vormde VDL het Brabantse hart dat, ondanks de Corona maatregelen, erin slaagde binnen een half jaar na contractuele ondertekening de levering te doen naar volle tevredenheid van het project team van Defensie en de eindgebruiker.

De overdracht van deze voertuigen vond plaats op 7 mei jl in Soesterberg waar de EODD gevestigd is. Geheel in stijl met gebruik van de explosieven robot werden de sleutels overgedragen vanuit Volvo-VDL-GEMCO aan Defensie. Dit gebeurde uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Terug